|
Kustguide
|
Sjösidan
|
Projekt/Utbildningar
|
Föreningar
|
Kustkultur
|
Sjölänkar
|
Uppdaterad:15-05-19 |
| Gerda-restaurangen kan... |
Doften av stearin blandade sig lite försynt in bland alla härliga matdofter.Ett förväntansfullt sorl hördes mellan alla julsångstonerna somackompanjerades av ljudet från porslinstallrikar, gafflar, knivar och glas.
Det var egentligen en dag som alla andra på varvet, verksamhet ombord och påsnickarverkstaden. Dagen blev ändå lite speciell, ledningspersonalen ifördatomteluvor. Hela dagen, åsså Julbordet förstås. Mitt i maten, klämtadeskeppsklockan, en andaktsfull tystnad infann sig. Projektledaren Åke Åberg,med tomteluva, tog till orda. "Ett stort tack till personal för det gångna händelserika året, ett tack ochvälkommen åter till de som just avslutat sin introduktionskurs. De flestavill gärna komma tillbaka för fortsattutbildning. Ett tack även till de som nu avslutar sin kurs förskeppsbyggare.. Nästa år kommer också att innehålla nya kurser, det finnsplats för någon mer, hör gärna av er!" Mellandäck börjar mer och mer likna ett mellandäck. Just nu pågår arbetenomkring platsen för maskinrummet. Det gäller att få däcksbalkar och platsför motor att harmoniera. Lite lustig dialog hördes där nere medskeppsbyggarn Henri, "för att kunna lyfta upp motorn så måste man..." Detfanns ingen motor där, ännu. Förresten, vem vill sponsra med en motor? Åretsjulklapp! Typ.
Du kan också hjälpa till, bli medlem! Tipsa om samarbetspartners, som Lassesäger, alltså sponsorer. Titta in på Briggen Gerdas hemsida för mer info. Alla på GerdaVarvet skickar med en hälsning: Kustguide / Hamnkontoret instämmer |
| Skapad: 00-12-20©Webgraph Uppdatering |